Cuplis : kang, sampeyan ngasih duit ke si A ?

Samin : Iya

Cuplis : sampeyan diapusi, dia itu kaya

Samin : ngapusi aku? iku dudu urusanku. Kui urusane dekne karo Gustine

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Cuplis : Lho sendalmu endi, kang ? Kok cekeran ?

Samin : ilang

Cuplis : ora mbok golek’i sopo sing nyolong ?

Samin : ora, ah? mbiyen lahir yo ora sandalan

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Cuplis : kang, sampeyan dirasani karo si kae

Samin : ben wae

Cuplis : sampeyan ora nesu

Samin : Lha saiki kowe yo ngrasani si kae, si kae yo ra nesu

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Cuplis : kang, pitikmu dipangan asune si kae

Samin : wes ben

Cuplis : kok sampeyan biasa wae ? Ora njaluk ganti ?

Samin : walah… aku malah kaget nek pitikku sing mangan asune si kae

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Cuplis : kang, tanduranmu rusak dipangan weduse pak kae

Samin : ben. Untung doyane tanduran. Yen weduse doyan papan , malah omahku sing dipangan

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Cuplis : kang, kowe ki ket mau mlaku ngalor ngidul ora jelas?

Samin : Lha yo kui. Nek jelas , mesthi aku mlakune ngalor thok opo ngidul thok

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Cuplis : kang, klambi sing mbok jemur dicolong uwong

Samin : ben. Wong salahku dewe, aku njemur klambi tak pamer-pamerke ning njobo

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Cuplis : kang, kok mlaku? Sapi sing biasa mbok tumpaki endi?

Samin : ilang…hehehe

Cuplis : kok malah ngguya ngguyu?

Samin : lha untunge dicolong pas ora tak tumpaki

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Cuplis : kang, bayarane kae luweh gede timbang kowe, lho

Samin : Ben

Cuplis : kan ora adil

Samin : adil ora kudu podo. Kowe tak pakani katul podo karo pitik yo emoh tho

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Cuplis : kang, pelem-mu dicolong si kae

Samin : Ben

Cuplis : kok ben ?

Samin : lha kowe kok iyik tho? Biasane dicolong codot wae aku yo meneng wae

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Cuplis : kang, jare wingi omahmu kelebon maling?

Samin : Iyo

Cuplis : kok iyo ? Brarti sampeyan ngerti ?

Samin : ngerti. Tp aku mumet mergo isin ra duwe barang sing iso dimaling..

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Semoga menginspirasi ….

Sumber: facebook.com

 

Belajar Ikhlas dengan Mas Samin
WhatsApp 0852 9024 1688