Wong Nrimo, Uripe Dowo

Wong Sabar, Rejekine Jembar

Wong Ngalah, Uripe bakal Berkah

Sopo sing Jujur, uripe Makmur

Sopo sing Suloyo, uripe Sengsoro

Sopo sing Sombong, amale bakal Kobong

Sopo sing Telaten, bakal Panen

Ojo podo Nggresulo, mundak gelis Tuwo

Sing wis Lungo, Lalekno

Sing durung Teko, Entenono

Sing wis Ono, Syukurono

Iki pituture wong tuwo, ojo nganti lali, eling-elingono lan lakonono..

—————————————————————————————–

SEHAT KUWI YEN:

Awake waras,

Nduwe beras,

Utange lunas,

Mangan enak,

Turu kepenak,

Ngibadah jenak,

Tonggo semanak,

Keluarga cedhak,

Bondo cemepak,

Suwargo mbukak,

Sedulur grapyak,

Ono panganan ora Cluthak,

Ketemu konco grapyak,

Ora seneng nggetak-nggetak,

Gaweane ora mung macak,

Opo maneh mung mencak-mencak,

Karo konco yo semanak,

Omongane ora tau sengak,

Di rungokke yo kepenak .

—————————————————————————————–

Urip ing donyo

Minangkane mampir ngombe

Kudu nrimo, kudu sabar

Kudu momong karo awake dhewe ugo wong liyo

Syukur karo sing kuoso

Sifat Adigang, Adigung, Adiguno ora bakal menangke lakon

Ojo dumeh dadi wong biso

Ojo dumeh dadi wong sugih

Ojo dumeh dadi wong kanggo

Kui kabeh naming pacoban urip

Balung biso ajur, bondo biso enthek

Wong bagus ora saklawase, Wong ayu ora saksuene

Ora ono sing langgeng liyane Allah SWT

Sing jujur ojo ngapusi, sing pinter ojo keblinger

Nek koe kroso loro di jiwet, ojo njiwet wong liyo

Sing do eling ngger…leh mu dadi menungso

—————————————————————————————–

Urip kuwi cumo mampir ngombe

Ojo dipekso yen ora biso

Kabeh kuwi wis ono sing ngatur

Di oyak soyo adoh

Di pikir soyo bingung

Digelani soyo rekoso

Wis kersane gusti allah mawon

—————————————————————————————–

Ono awan,

Ono pangan,

Ono bengi,

Ono rejeki,

Gelem obah bakal mamah,

Gelem temandang bakal kesandang,

Gelem sedekah bakal berkah,

Gelem tetulung ora kepentung.

Ojo kuatir ora keduman,

Selagi isih gelem temandang.

Rejeki bakal mili,

Jodho wis ono sik ngeteri,

Mati wis ono jek nakdiri,

Intine garik le do nglakoni.

—————————————————————————————–

Urip iku sakdermo,

Yen ora biso yo ojo di pekso,

Di oyak sansoyo adoh,

Di gelani ora bali,

Dipikir dadi kentir,

Kabeh iku wis ono sing ngatur,

Nerimo ing pandum.

———————————————————————————————–
Ojo mung eling butuhe urip, nganti lali gunane urip
Akehno anggonmu syukur nikmat, ben lali carane sambat

 

Pitutur Wong Jowo Kuno
WhatsApp 0852 9024 1688